VIKEND JADRANJE


Dolg vikend so kratke počitnice. Obisk Benetk z jadrnico je poseben izziv in doživetje. Za nekoga zato, ker je za to potrebno dvakrat prečkati Jadransko morje, za drugega pa zaradi Benetk samih. Verjetno ga ni zemljana, ki ne bi imel Benetk na svojem popotnem seznamu. A le redki se privežejo z jadrnico v samem središču mesta.

Za manj avantur željne je Rovinj smiselna alternativa.

DESTINACIJA
Benetke / Chioggia ali Rovinj

TERMIN
vsak vikend oz. po dogovoru od maja do oktobra

PROSTIH MEST
1 – 10

PLOVILO
–Elan E340 (max. 4 osebe)
–Jeanneau SO 39i (max. 6. oseb)

PROGRAM
Vikend
V petek popoldan se zberemo v Portorožu, kjer se po kratkem sestanku s skiperjem, “razpakiramo” na dodeljeni jadrnici. Glede na uro in razpoloženje naredimo kratek jadralski trening, se morda skopamo v morju ali pa samo nekaj pojemo, ter se dogovorimo o poti naslednjega dne. V soboto čimprej izplujemo proti Benetkam (Rovinju), saj nas čaka skoraj celodnevna plovba. V popoldanskih urah prihod na cilj, v eno od tamkajšnjih marin, kjer se osvežimo. Mesto ponuja ogromno možnosti za uživanje v preostanku dneva. V nedeljo zjutraj usmerimo premec nazaj proti matični luki.

Podaljšan vikend
Od zgornjega programa se razlikuje po dodatnem dnevu. Primeren za tiste, ki bi si radi za Benetke vzeli več časa in spoznali tudi njihovo širšo okolico. Chioggii pravijo tudi pomanjšane Benetke in je ravno tako zanimiva, ter vredna ogleda. Zberemo se že v četrtek v Portorožu. Glede na vremensko napoved se dogovorimo za potek plovbe. V petek zjutraj odhod proti destinaciji prvega dne (Benetke ali Chioggia). V soboto nas čaka relativno kratka plovba, cca. 15 Nm, zato je ura odhoda odvisna od želja in interesov na destinaciji tistega dne. V nedeljo plovba nazaj domov.

CENIK

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE